Emilia Borak Brak komentarzy

Dzień dobry!

Dziś przedstawiamy przepis na pyszną i łatwą do przygotowania zapiekankę warzywną. Smacznego!

Zutaten/ Składniki:

Nudel, Käse, Tomaten,Spinat, Karotten,Mehl, Butter, Milch,Eier, Salz, Pfeffer, Muskatnuss.

-Makaron, ser, pomidory, szpinak, marchew, mąka, masło, mleko, jaja, sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Zuerst Tomaten und Karotten schälen und in Scheiben schneiden

.- Najpierw pomidory i marchewkę obrać ze skórki i pokroić w plasterki.

Spinat kurz kochen und mit Muskatnuss, Salz und Pfeffer würzen.

– Szpinak gotować krótko i przyprawiając  gałką muszkatołową, solą i pieprzem.

Dann die Nudeln kochen und in eine Form legen.

– Następnie ugotować makaron i położyc do formy.

Darauf Tomaten, Karotten und Spinat verteilen.

– Na to ułożyć pomidory, marchew i szpinak. ( można też użyć innych warzyw : brokuł, fasolka szparagowa, papryka dowolnie – kto co lubi)

Die Sauce zubereiten.- Przygotowywać sos.

Zu diesem Zweck Butter, Mehl und Milch kochen, danach Eier dazu geben und nach dem Geschmack salzen und pfeffern.

– Do zrobienia  przeznaczamy masło, mąkę i mleko , dodajemy jajko , a następnie do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Die abgekühlte Sauce über den Auflauf gießen und anschließend den Käse reiben und auf alles streuen.

 W końcu schłodzonym sosem zalać zapiekankę i następnie zetrzeć ser i posypać nim zapiekankę.

Zum Schluss in den Backofen für circa 40 Minuten geben und überbacken. Guten Appetit!

– Na koniec włożyć do piekarnika na około 40 minut i zapiekać. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *